Παρουσίαση του βιβλίου «Δημιουργία Ζωής» της Μ. Γεωργίου Γκοσμά την Kυριακή 15/12 στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων

2024-12-12 00:06

https://www.xtypos.gr/wp-content/uploads/2024/12/gosma_vrilissia_afisa_1200-e1733747614718.webp

https://vrilissia.gr/images/gosma_vrilissia.jpg

Το βιβλίο «Δημιουργία Ζωής» της Μαρίας Γεωργίου Γκοσμά παρουσιάζεται την Kυριακή 15/12 στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11).  Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελ. Πανεπιστημίου του Δήμου Βριλησσίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος και Αντιδήμαρχος Οικογενειακής Πολιτικής, Ισότητας και Προσχολικής Ηλικίας Λαμπρινή Λίλη Τζίμα. Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Κωνσταντίνος Γκούμας. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα υποστηρίξουν η Μαργαρίτα Ανδριανού στην ερμηνεία και ο Αλέξανδρος Δημητριάδης στην κιθάρα. Ποιήματα θα απαγγείλουν η Εμμανουέλα Ασημακοπούλου και η Βασιλική Χριστοπούλου. Την εκδήλωση συντονίζει η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτιστικών Υποδομών Κ. Βουτσαδάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Μαρία Γεωργίου Γκόσμα μας μυεί, κυριολεκτικά, βήμα-βήμα στην Δημιουργία Ζωής. Περιγράφει την βιολογική και την ψυχοπνευματική μας υπόσταση, με απλό και κατανοητό τρόπο, χωρίς να χάνεται η επιστημονική ταυτότητα του πονήματος. Μας θυμίζει την αρσενική και την θηλυκή πλευρά που φέρουμε όλοι μέσα μας, και το νόημα που μας σηματοδοτεί η φυσιολογία των γεννητικών μας οργάνων και των γενετικών μας κυττάρων. Μιλάει για την γονιμότητα του ζευγαριού και την προετοιμασία του για το «κάλεσμα ψυχής» (σύλληψη). Περιγράφει την ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα / ανά μήνα και τoν «ευφυή» τρόπο του να «εκπαιδεύει» τους γονείς του, για να το εκπαιδεύσουν κι εκείνοι στην συνέχεια. Αναφέρεται στην Δύναμη με την οποία είναι ευλογημένη η γυναίκα-μητέρα, ώστε να μπορεί να μορφοποιεί την νέα Ζωή που κυοφορεί. Στέκεται –με ιερότητα– στον φυσικό τοκετό χωρίς παρεμβάσεις και στην ανάγκη να «ξαναπάρει» η γυναίκα στα χέρια της την γέννα των παιδιών της, για την υγεία της ζωής και των δυο τους. Ιδιαίτερα, στέκεται στο δώρο του «πόνου» της γέννας και στην σημασία του για την μητέρα και το παιδί. Μιλάει για την θρέψη της νέας Ζωής και για τα πολλαπλά σωματικά και ψυχικά οφέλη που αποκομίζουν μητέρα και παιδί, από τον θηλασμό. Τέλος, η συγγραφέας αναφέρεται στο Έργο της Μαίας και στην ενεργό συμπαράσταση και συμμετοχή της, για την φυσική και την ψυχική υγεία μητέρας-παιδιού και –κατ’ επέκταση– της οικογένειας, της κοινότητας και της κοινωνίας.