"Χριστούγεννα Αγάπης", Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία για τη "Φλόγα"|Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

2019-12-16 15:54

https://www.iapopsi.gr/wp-content/uploads/2019/12/omilos-gia-tin-unesco-xmas_2019ert.jpg

Δελτίο τύπου

  «Χριστούγεννα Αγάπης»

Μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία για τον

Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα»

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών

Διοργάνωση: Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

 

«Ένα ψηλό παράθυρο είναι το τραγούδι. Βλέπει στον δρόμο, βλέπει και στον ουρανό. Απ’ αυτό το παράθυρο κοιτάμε τον κόσμο». Γ. Ρίτσος.

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των μεγάλων πολιτιστικών του δράσεων αλληλεγγύης, διοργανώνει χριστουγεννιάτικη συναυλία με τίτλο: «Χριστούγεννα Αγάπης», το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο «Ι. Καποδίστριας», του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Ριζάρη 2, ΤΚ 106 75, Αθήνα).

 

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», για την ενίσχυση του σπουδαίου ανθρωπιστικού του έργου.

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθηναίων, Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π.

 

Οι πολυβραβευμένες διεθνώς, Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου και Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα “Νίνα Πατρικίδου” (Π.Ν.Σ.Ο.”Ν.Π.), η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και η καταξιωμένη σοπράνο crossover Μάνια Βλαχογιάννη και ο πιανίστας Σπύρος Σουλαδάκης, σε μια μοναδική συναυλία με κάλαντα, χριστουγεννιάτικες και αγαπημένες μελωδίες από την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή, μας καλούν αυτά τα Χριστούγεννα να γίνουμε όλοι μια «αγκαλιά», για να κρατήσουμε ζωντανή τη ΦΛΟΓΑ της αγάπης για τους μικρούς μαχητές της ζωής.

Με τις υπέροχες συνθέσεις και τις μελωδικές φωνές τους οι συμμετέχοντες, στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και μας καλούν να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα με αγάπη και μουσική, στηρίζοντας με τη συμμετοχή μας το σπουδαίο έργο της «Φλόγας»

 

Φιλική συμμετοχή παρουσίασης:  Νίκος Βερλέκης, ηθοποιός.

 

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Η Φλόγα των εθελοντών γονιών έχει αναδειχθεί μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της, σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Εθελοντές γονείς, εθελοντές φίλοι σε μια αρμονική συνεργασία προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας. Οι στόχοι της Φλόγας ήταν δύσκολοι. Πέτυχε πολλούς από αυτούς, όπως βελτίωση της ιατρικής φροντίδας και των θεσμικών παροχών στις οικογένειες, ανέγερση και λειτουργία του Σπιτιού των παιδιών, Νοσηλεία στο σπίτι, Ακτινοθεραπευτικό τμήμα, Registry, οικονομική στήριξη των οικογενειών, ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας για να διαλυθούν οι προκαταλήψεις. Πέρασαν χρόνια δύσκολα. Είχε  να παλέψει με πολλά. Όμως δεν εγκατέλειψε. Παραμένει εδώ ακόμα πιο μάχιμη, ακόμα πιο δυνατή. Άλλοι, καινούργιοι στόχοι έχουν τεθεί κι αποτελούν πια προτεραιότητες. www.floga.org.gr

INFO:

Ημερομηνία - ώρα: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 19:00 (Τελευταία προσέλευση: 18:45)

Χώρος: Αμφιθέατρο Ι. Καποδίστριας Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Ριζάρη 2, ΤΚ 106 75, Αθήνα.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr online - τηλεφωνικά: 11876

Πληροφορίες:Γραμματεία Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Τηλέφωνο: 210 9514523, Email: unescohellas.tlee@gmail.com     

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2373473432756769/

Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες:

Η διαδρομή της χορωδίας του Δημήτρη Τυπάλδου ξεκίνησε το 1980, όταν ο ίδιος πρωτοδημιούργησε ορχήστρα κλασικής κιθάρας με μικρά παιδιά ηλικίας 8 έως 16 χρόνων με πλούσιο ρεπερτόριο έργων Bach, Haendel, Vivaldi, Mozart. Η ανάγκη να βγάλουν οι κιθάρες ανθρώπινη φωνή και να συνοδεύσουν έργα μεγάλων μουσουργών μας όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων, τον οδήγησε στη δημιουργία χορωδίας. Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν το 1985 το αφιέρωμα στα 60 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, όπου 50 παιδιά έπαιξαν με τις κιθάρες τους και ερμήνευσαν με τις φωνές τους τα κλασικά του έργα και τα τραγούδια του.

Από το 1980 ως και σήμερα, η χορωδία Δ. Τυπάλδου συμμετέχει συνεχώς σε συναυλίες στην Αθήνα, όπως στο Ηρώδειο, την Πνύκα στην Αρχαία Αγορά, το Ζάπππειο, το Μέγαρο Μουσικής αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, Αυστραλίας, Πορτογαλίας, Σερβίας κλπ. Στο θέατρο η χορωδία συμμετείχε στο μιούζικαλ "Η μελωδία της ευτυχίας" όπου πλαισίωνε την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η χορωδία ερμηνεύει έργα σημαντικών Ελλήνων συνθετών και ποιητών, όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Λοϊζου, Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσου κλπ. Το 1990 έλαβε μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Χορωδίας που έγινε στην Πορτογαλία με τα τραγούδια "Δοξαστικό" του Μίκη Θεοδωράκη και "Ο παλιάτσος" του Νότη Μαυρουδή. Της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο για το τραγούδι "Ο παλιάτσος". Πλούσιο και το δισκογραφικό της έργο. Περισσότεροι από 20 δίσκοι και CD, καθώς και δισκογραφικές συμμετοχές. Ο μοναδικός τρόπος εκμάθησης και η ιδιαιτερότητα στην ερμηνεία που έχει η χορωδία αυτή, την κατατάσσει στις καλύτερες του είδους της και ίσως τη μοναδική με τέτοιο πλουραλισμό ερμηνειών.

Ο Δημήτρης Τυπάλδος σπούδασε μουσική και μαθηματικά, και συνεχίζει τις σπουδές του "αεί διδασκόμενος" από τα "παιδιά" του.

Η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα “Νίνα Πατρικίδου” (Π.Ν.Σ.Ο.”Ν.Π.), μέχρι πρότινος υπό την αιγίδα του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΑ, ιδρύθηκε με την σημερινή της ονομασία το 1995 από την γνωστή σολίστα και καθηγήτρια βιολιού Νίνα Πατρικίδου, με τη θερμή υποστήριξη του τότε συντονιστή του Γ’ Προγράμματος Γ. Τσαγκάρη. Η ορχήστρα προέρχεται από την παιδική ορχήστρα «Εμμέλεια», η οποία ήταν ήδη γνωστή για τη μοναδική της ποιότητα στη χώρα μας και πραγματοποιούσε επί 3ετίας πλήθος επιτυχημένων συναυλιών ανά την Ελλάδα.

Είναι μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-20 ετών, χωρίς τη σύμπραξη δασκάλων ή επαγγελματιών και οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ. Υπό την διδασκαλία και διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου η Π.Ν.Σ.Ο.”Ν.Π.” έχει εμφανιστεί επανειλημμένως σε πλήθος συναυλιακών χώρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης όπως: Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Παρνασσός, Θέατρο Ολύμπια, Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών (Θεσ/νίκης), Προεδρικό Μέγαρο, Βουλή κ.α..

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και τοπικά φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία ενώ βραβεύτηκε, επίσης, από την UNESCO για την παιδαγωγική και ποιοτική προσφορά της.  Ο ελληνικός τύπος τη βάφτισε ως «Ορχήστρα των θαυμάτων».

Έχει συμπράξει με σπουδαίους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως: L. Mordkovich, S. Kravchenko, H. Zack, G. Shaplin, Ντ. Μπακοπούλου,  Λ. Καλαφάτη, Α. Κοντογεωργίου. Μ. Πλέσσα, Emma Shaplin, Αχιλλέας Γουάστορ κ.α. Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα “Νίνα Πατρικίδου” τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Μάνια Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών με Α' Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως και του Ρίχαρντ Στράους Κονσερβατόριου (Μόναχο) σπούδασε παράλληλα Μονωδία, Musical Performance και Υποκριτική. Συμμετείχε σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις στo εξωτερικό, ενώ σε ηλικία 23 ετών της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ (Μόναχο).

Σήμερα ζει στην Αθήνα, συνεργάζεται δισκογραφικά με σύγχρονους συνθέτες, ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε μουσικοθεατρικές και θεατρικές παραστάσεις. Από το Δεκέμβριο 2013 μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 16 δισκογραφικές δουλειές της σε ποικίλα είδη μουσικής, αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά Charts.

Συνεργάζεται στενά με Διεθνή Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού και ασχολείται παράλληλα με τη λογοτεχνία και την ποίηση. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής. Το Σεπτέμβριο 2019 ανέλαβε καθήκοντα Ειδικής Συμβούλου (αμισθί) στο Δήμο Αγίας Παρασκευής για θέματα Πολιτισμού.

 

 

Ο Σπύρος Σουλαδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Διπλωματούχος πιάνου με πρώτο βραβείο παμψηφεί, σπούδασε παράλληλα ανώτερα θεωρητικά (πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας). Συνέχισε τις πιανιστικές σπουδές του στο Royal College of Music του Λονδίνου με τους διακεκριμένους καθηγητές John Blakely και Nigel Clayton, απ' όπου αποφοίτησε με Bachelor of Music, ενώ παρακολούθησε και μαθήματα ενορχήστρωσης - σύνθεσης.

Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια από διακεκριμένους καθηγητές και σολίστ πιάνου, όπως Paul Badura Skoda, Murray Perahia, Pierre Boulez, Nelly Acopian-Tamarina κλπ. και βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη Μ. Βρετανία απέσπασε πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό πιανιστικής συνοδείας “RobertSutherland” (2002).

Ως πιανίστας έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ πιάνου, συνοδείας τραγουδιού και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Νέα Υόρκη (Carnegie Hall), Λονδίνο (Wigmore Hall, National Gallery κ.α.), Ρώμη, Παρίσι, Μιλάνο, Βαϊμάρη, Κύπρο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο, κ.α. Επίσης συνεργάζεται με τη Λυρική Σκηνή, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αιγαίου και άλλους φορείς σε μουσικά/εκπαιδευτικά προγράμματα ανά την Ελλάδα.