Τεράστιο κύμα φυγής χριστιανών του Ιράκ εξ αιτίας των ισλαμοφασιστών που παίρνουν όποιο κεφάλι “αλλόθρησκου” βρεθεί μπροστά τους – Τουλάχιστον 50.000 κινδυνεύουν άμεσα με σφαγή

2014-08-08 19:08

_76808406_76808405
 

Άρον άρον και κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν την πόλη Qaraqosh οι Ιρακινοί Χριστιανοί μετά από την κατάληψή της από ακραίους ισλαμιστές της IS.

Kατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά από την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή, η ομάδα IS (ισλαμικό κράτος) κατέλαβε τη συγκεκριμένη πόλη στην οποία ζούσαν οι περισσότεροι Χριστιανοί της χώρας.

Η ομάδα IS έχει κερδίσει έδαφος στο βόρειο Ιράκ από τον Ιούνιο, ωστόσο ελέγχει και μέρος της Συρίας.

Εν τω μεταξύ πριν λίγες ώρες, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι “ανησυχούν σοβαρά για την υγεία και την ασφάλεια των μειονοτήτων της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς απειλείται ανθρωπιστική καταστροφή”.

Ωστόσο αρνούνται να σχολιάσουν αποκάλυψη των New York Times σύμφωνα με την οποία “ο Πρόεδρος Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο ή να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή ή να κάνει ρίψεις από αέρος τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού”.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να συνεδριάσει σε έκτακτη συνεδρίαση αργά το βράδυ  για να εξετάσουν την κατάσταση.

Πηγή : www.makeleio.gr