Αυτή είναι η αντίδραση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην ανακοίνωση του Μάρτιν Γέγκερ, εκπροσώπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης» υπεθυμίζουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου και προσθέτουν: «Εδώ θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση και ποιος όχι».
Η ανακοίνωση του Μάρτιν Γέγκερ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα, ανέφερε ότι «η επιστολή της Αθήνας δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης», καθώς «δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που τέθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας (16/02/2015)».
Πάντως, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κρίνει ως «πρώτο θετικό βήμα» το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο «θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό».
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το τελικό κείμενο θα διαμορφωθεί στο αυριανό Eurogroup, κατά το οποίο τα κράτη-μέλη θα αξιολογήσουν το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση, με βάση και τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα το συνοδεύουν. Την οριστική έγκριση στη συμφωνία-λύση -εφόσον προκύψει στο Eurogroup- θα δώσουν στη συνέχεια τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.